...un club fundat a Viladecans per un grup d'amics que estimem la muntanya...


miércoles, 31 de marzo de 2010

Puigpedrós de Lanós


Os colgamos una breve referencia a la actividad de este pasado fin de semana, 27 y 28 de marzo, de Pep Fernández Jou y Gerardo Labat, socios del club. Se trata de la ascensión con raquetas a este pico de 2.842 m., situado en en el Capcir, la región del Carlit, al oeste de esta cima y del gran embalse de Lanós (Lanous en francés). Después de pernoctar en la carretera que se adentra en el valle de Lanós desde el pueblo de Porta (Porté en francés), subida a la cima desde allí (1.700) en cinco horas de ascensión. Nieve a partir de 2.000 metros aproximadamente, y desde los 2.100, desde la presa de Lanós, nieve continua y tipo primavera, especialmente pesada en el descenso tras las horas de sol. Una ascensión más larga de lo previsto pero muy gratificante para los participantes de la excursión, por lo que nos han dicho. Y a un pico que tenían en cartera hace tiempo. Además, una cima de vistas soberbias y poco conocida, apartada de los circuitos habituales de la zona (centrados en Carlit, Peric o Coma d'Or).

Os dejamos un enlace con la galería completa que ha colgado Gerardo en su blog:


martes, 30 de marzo de 2010

Guardons de la Nit de l'Esport




Com ja us haviem informat, el passat divendres 26 de març el club va participar en la Nit de l'Esport que organitza l'Ajuntament de Viladecans, gràcies a la nominació del nostre consoci Juan Carlos Vizcaíno a millor esportista masculí absolut de l'any 2009, per la seva ascensió al Shisha Pangma d'aquesta passada tardor.
Finalment, el jurat va decidir atorgar el primer guardó a Carlos Castillejo, viladecanenc i campió d'Espanya de cross, però Juan Carlos, i amb ell tot el club, va obtenir el segon guardó.
Ja sabem que l'alpinisme, tot i tenir cada vegada major nombre de practicants, no és una disciplina esportiva amb un ressó als mitjans equiparable al d'altres esports, i més encara en una població com Viladecans, de gran tradició en disciplines atlètiques clàssiques representades per campions olímpics viladecanencs de renom. Possiblement una manifestació d'aquest estat de coses fos la manca d'un petit pase audiovisual de l'activitat de Juan Carlos a l'Himàlaia, la qual cosa va deslluir una miqueta la seva presentació com a segon premiat.
Doncs això, felicitacions als guanyadors, especialment al nostre alpinista favorit, i a tots els altres finalistes.