...un club fundat a Viladecans per un grup d'amics que estimem la muntanya...


jueves, 18 de noviembre de 2010

Pic de la SerreraMés material de les activitats dels socis. Ara un material ben calentot, d'aquest passat diumenge 14 de novembre. Es tracta de l'ascensió al Pic de la Serrera, de 2.913 m., situat entre Andorra i l'Arieja. Ha estat ascendit pel vessant andorrà, per la Vall de Ransol, en un dia net i assolejat però de tremenda ventada de sudoest, sembla ser. Un pic alt i panoràmic que té una via senzilla però variada, la qual ha donat per a una miqueta més de tres hores d'ascensió. Una activitat gratificant i solitària, segons ens han explicat els seus protagonistes, tot i no poder gaudir del cim com es mereixia per culpa de la ventada. Neu des dels 2.100 en obaga, i dels 2.300-2.400 en solana, en general dureta, fins i tot per a crampons en els sectors més drets. Ens consta que arran les nevades caigudes des del dilluns 15, les coses han canviat força respecte del que veieu en aquestes imatges.

En la primera foto, l'inici de l'ascensió a la Vall de Ransol, a 1.950 metres.La part baixa de l'ascensió.Aproximadament a 2.350, el primer llac de Ransol.Una miqueta més amunt, per la zona dels llacs.A gairebé 2.800, molt a propr del Coll de la Mina, al sud del cim, el qual apareix al fons.Des del cim cap a l'oest. A la dreta del vèrtex, el sector de la Pica.Baixant cap al coll de la Mina.Des d'aquesta vessant somital mirant cap a l'oest, cap al sector del Comapedrosa, el més alt a la part esquerra.Un aspecte dels llacs de Ransol.

miércoles, 17 de noviembre de 2010

Una vuelta por UlldeterMás actividades de los socios. Vuelta por Ulldeter de finales de octubre, con una ruta desde la estación de Vallter, Coll de la Geganta, Bastiments, Bacivers, de nuevo Coll de la Geganta, Pic de la Dona, y finalmente descenso a Vallter por la Portella de Mentet. Si cogéis el mapa, una especie de 8 tumbado, o un "infinito".... Quizás porque la montaña es infinita y nos acercamos a ella con la vana esperanza de empaparnos de algo de su infinitud, de su permanencia... Nieve desde los 2.600, bastante durita. En la primera imagen, el Coll de la Geganta.

Desde la cima del Bastiments hacia el sudeste.
Bajando desde el Bastiments hacia el norte, por la cadena que lo separa del Bacivers, al fondo.La Coma de Bacivers con su lago. Al fondo, el Coll de la Geganta.Camino del Bacivers, con el Bastiments al fondo, al sur.
martes, 16 de noviembre de 2010

Punta SuelzaAscensión de miembros del club a este "casi tresmil" aragonés, una aislada y soberbia cima de 2.975 metros situada en el corazón del Sobrarbe, entre Viadós y Pineta, y muy sencilla por su vertiente sur. Es una actividad de finales de septiembre que os colgamos ahora. Como la montaña estaba muy seca todavía, se podía acceder por pista circulable hasta los 2.000. Vistas panorámicas soberbias del entorno, en el cual están algunos de los picos más selectos del Pirineo.

En esta primera imagen, subiendo por la vertiente sur y mirando hacia el sur, con la Peña Montañesa a la izquierda.


Aquí la parte final del flanco sur del pico, con la cima al fondo a la derecha.Los llanos somitales, con el Cotiella al fondo, mirando hacia el sur.Desde la cima hacia el noroeste, con Robiñera, Munia, Campbieil, Neouvielle...


Hacia el oeste, macizos del Monte Perdido y Vignemale.Hacia el nordeste, el Bachimala.
Hacia el este, Posets y Eristes.
Los protas.
Los ibones de Barleto.Si os apetece ver más fotos de este pico, tenéis la galería completa de la excursión en: